Linkbuilding

De kracht van linkbuilding

Het optimaliseren van je website is van groot belang om goed te scoren in Google. Maar naast de interne optimalisatie, is het creëren van een linkprofiel net zo belangrijk of misschien wel belangrijker. Het hebben van diverse externe links helpt je aan een goed profiel voor de zoekmachine. Het genereren van deze links is mogelijk door linkbuilding uit te laten voeren of dit zelf te doen. Door middel van linkbuilding kom je sneller bovenaan op voor jou interessante zoektermen.

Wat is het?

Linkbuilding ofwel het opbouwen van links speelt zich af buiten je website. Je probeert jouw links te krijgen op relevante websites van anderen. Denk hierbij aan links op websites van derde, links in blogs of links op verzamelsites als startpagina. Hierin varieer je met links naar je homepage of specifieke links naar je producten en/of diensten. Ook het variëren van de titel van je links is hierin erg belangrijk. Tijdens de linkbuilding zul je erachter komen dat dit niet makkelijk is en dat andere webmasters zullen vragen om een link of blog bij jouw website.

Zelf doen of laten doen?

Je kunt ervoor kiezen om zelf de linkbuilding te doen of de linkbuilding uitbesteden aan een SEO bedrijf. Door dit zelf te doen krijg je er een behoorlijke dagtaak bij. Denk hierbij aan de registratie van links, het onderhouden van contacten en de andere zaken die hierbij komen kijken. Daarbij kan het lang duren voordat je een effectieve methode hebt ontwikkeld om links te creëren. Hiervoor heb je als ondernemer of online marketeer doorgaans geen of weinig tijd voor vrij. Door uitbesteding van de linkbuilding aan een professioneel bedrijf bespaar je een hoop tijd en heb je grotere kans op een succesvolle campagne.

Meer links

Het creëren van veel diverse en kwalitatieve links naar je website is dus essentieel in je SEO-strategie. Als je na het lezen van de bovenste informatie nog vragen hebt of als je linkbuilding wilt uitbesteden, vul dan het onderstaande contactformulier in.

Please leave this field empty.

Please leave this field empty.

Naam*

E-mail*

Website

Zoekwoord(en)

Uw bericht